3.05.2013

Bir Dost


  Dostluk ve arkadaşlık birbirine karıştırılan iki farklı kavramdır.İnsan karakterine yakın olanı arkadaş;gönlüne yakın olanı ise dost edinir..
 
  Dostluk ile ilgili anlamlı bi' kitap okumuştum.Adı Uçurtma Avcısı olan bu kitapta farklı dünyalara doğmuş iki çocuğun iç içe geçmiş hayatları anlatılıyo'.Afganistan'da zengin bi' ailenin çocuğu olan Emir ile hizmetkarlarının oğlu Hasan'ın toplumsal ve kültürel farklılıklar yüzünden yaşadıkları görünüşte uzak,görünmeyen bi' yerde ise yakın olan arkadaşlıkları kitabın konusunu oluşturuyo'..Dostluk zaten sözde değil;özdedir..

  Bi' insanın pek çok arkadaşı olabilir.Fakat bi' elin parmağından az,sayılı dostu vardır.Arkadaşlarla sık sık görüşülebilir ama dostlarla sık sık bir araya gelinmese de arada olan gönül bağı,kişileri birbirine yaklaştırır.Arkadaşlık yemek içmek uyumak kadar doğal bi' ihtiyacı karşılar.Ancak dostluk insana sunulmuş bi' armağandır..Yıllar sonra bi' dostla karşılaşıldığında sanki hiç kopmamışçasına kalınan yerden devam edilebilir..

  Çoğu insan çok fazla sayıda arkadaşı olmasına rağmen yastığa başını koyduğu zaman aslında ne kadar yalnız olduğunu fark eder.Dostluk;yalnız görünmesine rağmen kişinin kendini yalnız hissetmemesidir.Dostluk;kabullenmek değer vermek iyi hissettirmektir,saygı duymak gerçekten kaçınmamaktır..

  Arkadaş her zaman edinilebilir ancak dost kendiliğinden çıkagelir;aranmaz ya da bulunmaz.Umarım hepimiz bi' gün dostumuzla karşılaşırız..