11.02.2013

Dedikodu yiğidin kamçısıdır.. (Gossip Boys)




 Evet bayan..
 Bugüne kadar kadınlar birbirini çekemeyen birbiri hakkında dedikodu yapıp duran ağzı sıkılıktan epey uzak,sırf konuşmak için özel günleri bahane eden canlılar olarak görüldü..Peki sen or’da bur’da şur’da hiç yalnız olan bi’ erkek gördün mü?Dur bakayım..Ben de göremedim..
Şöyle bi’ aklına getir:
 Okul bahçesi,kantin,arka sıra,sokaktaki köşe başı,tribün,kahvehane,apartman merdiveni,alışveriş merkezindeki mola durağı,akraba toplantısı,davet,çay bahçesi,deniz kenarı;önün,arkan,sağın,solun,sobe,vs..(İnce.)Evet.Bu ilginç türün buluşma noktalarını da saptadık.
Peki bu noktaya n’asıl geldiler?
 Yürüyerek..(Şaka.)Tabi ki herkes dikkatini kadınların üzerine toplayıp onlara bu hoşnutsuz yakıştırmayı yaparken bu tür de köşesine çekilip dedikodu yapma fırsatı buldu.Ve sinsice aramıza sızıp konuşulan her bi’ kilit noktayı hafızalarına alıp kendilerine malzeme çıkardı.
İlgilerini ne tür konular çekiyor?
1. Bayanların yaptığı ya da yapmadığı her şey (giyimlerinden makyajlarına saçlarından davranışlarına kadar)..
 - Bi’ erkek topluluğunun yanından geçerken dikkatle tepkilerini izle.Bu tür kendi arasında ikiye ayrılır.Sözlü taciz amaçlı olanlar ve dedikodu yapmak için pusuya yatıp fırsat kollayanlar..Ola ki hırlarlarsa yere çömel ya da ölü taklidi yap.(Şaka şaka..Çığlık atman yeter.)
   Ben pek çok erkeğin yanından geçen bi’ bayan hakkında konuşmak amacıyla yanındakiyle fısıldaştığına sıkça şahit oldum.Ve işin kötü olan yanı şu ki kesinlikle fısıldaşmıyorlardı.Onlar öyle sanıyordu.Fakat ne acı ki bi’ nevi hoparlörle fısıldamaktan farksızdı..
2. Sevgililer -eski ya da yeni- veya eşler (iyi ya da kötü yanlarını çekiştirmekten tut da dün geceki veya yıllar önceki mahrem maceralarını ayrıntısıyla anlatmaya kadar)..
 - Ya müsait bi’ yerlerinden uyduruyorlardır ya da edepsizce karşı tarafın kişisel haklarını çiğneyerek(ya kendisini ya karşı tarafı övmek ya da mutlak suretle karşı tarafı aşağılamak amaçlı)cinsel hayatlarını anlatan erkekler var.Dikkat edin,erkek diyorum.Adam demiyorum..
3. Akrabalar (karşı tarafın bi’ akrabasının yaptığı hatayı sevgilisinin ya da eşinin başına kakmakla kendi akrabasının hatasını yine kendi akrabasına anlatmak)..
Meslekleri ne peki?
Kaldırım mühendisliği.Olmadı,indirim.(Kabul,kötüydü.)Adam olmak herhangi bi’ mesleğe bağlı değil.
N’asıl başa çıkılabilir?
Onlara şefkatle yaklaşalım.Aramıza alalım onları.Yazık onlara.
Şaka bi’ yana iki ihtimal var..
İhtimaller:
+ Dışlandıklarını hissediyor olabilirler.Dikkat çekmek için belki de..O halde onlara bizdenmiş gibi davranalım..
+ İçinde savaşçı bi’ ‘altın günü kadını’ yatıyor da olabilir..O halde onları altın günlerimize dahil edelim..

Elbette kaideyi bozmayan istisnalar var..